Γιώργος Καραγιάννης: «Ωριμάζουμε έργα με συστηματική δουλειά, με ρεαλιστικά χρονοδιαγράμματα και χρηματοδότηση, δε σχεδιάζουμε έργα αφηρημένης τέχνης»

 

Σε επίκαιρη ερώτηση, που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς απάντησε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για θέματα Υποδομών, κ. Γιώργος Καραγιάννης.

«Στα έργα δεν πρέπει να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί για να τα βρει ο επόμενος. Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με τον Υπουργό, Κώστα Καραμανλή, δεν σχεδιάζουμε έργα αφηρημένης τέχνης, αλλά ωριμάζουμε με συστηματική και μεθοδική δουλειά, με ρεαλιστικά χρονοδιαγράμματα και χρηματοδότηση, έργα πνοής που μεταβάλλουν το σήμερα και υποδέχονται το αύριο», σημείωσε ο κ. Καραγιάννης.

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Υποδομών απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε εκτενώς στο Σύμφωνο Ακεραιότητας, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά, πιλοτικά στην Ελλάδα. Όπως αποκάλυψε ο κ. Καραγιάννης, η έκθεση του Ανεξάρτητου Παρατηρητή της Διεθνούς Διαφάνειας επιβεβαιώνει τα όσα συνέβησαν. Υπογράμμισε ότι το Σύμφωνο Ακεραιότητας γίνεται με χρηματοδότηση της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μάλιστα, τόνισε ότι με γνώμονα το Δημόσιο Συμφέρον, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, προχώρησε σύμφωνα και με την πρόταση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. «Η πραγματικότητα σας εκθέτει για ακόμα μία φορά, όπως και σε πολλές περιπτώσεις που επιχειρήσατε να κάνετε το άσπρο, μαύρο» απάντησε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλήγοντας ο υφυπουργός τόνισε ότι τα τελευταία δύο έτη, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σχεδιάζει και υλοποιεί ένα πρόγραμμα 13 δισ. ευρώ, το οποίο πλέον όλοι το αναγνωρίζουν.

«Μιλήστε με την αγορά, με τους μελετητές, τους συμβούλους, τους κατασκευαστές, αλλά πάνω απ’ όλα με τους πολίτες για τα έργα μας. Για τα έργα ΣΔΙΤ που προχωράμε, για το ΒΟΑΚ που ξεκολλήσαμε, για το Μετρό Θεσσαλονίκης, για τον Ε65, για τη Γραμμή 4, για τα νέα έργα που ξεκινάμε», είπε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, τονίζοντας ότι «προχωράμε τα έργα για να κάνουμε τις ζωές των Ελλήνων καλύτερες. Γι’ αυτό εργαζόμαστε καθημερινά και γι’ αυτό θα κριθούμε από τον ελληνικό λαό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *