ΓΝΩΜΗ΄/’Κατσαφάδος: Θέλουν να κάνουν το μαύρο το…άσπρο

 

Του Κώστα Κατσαφάδου

Για άλλη μια φορά αυτή η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε από τη Θεσσαλονίκη να κάνει το… μαύρο της διακυβέρνησής του άσπρο. Επιχείρησε να βαφτίσει το κρέας ψάρι για να πείσει τους πολίτες ότι φταίνε όλοι οι άλλοι, εκτός από αυτόν. Λες και τρία και πλέον χρόνια δεν κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ τη χώρα, αλλά κάποιοι άλλοι.

Οσο για τα υποτιθέμενα «δώρα» που θα μοίραζε, αποδεικνύεται ότι δεν ήταν τίποτε άλλο από πομφόλυγες που θα σκάσουν, και στην πράξη παίρνουν περισσότερα από όσα θα δώσουν σε ελάχιστους. Ακόμη και τα χρήματα που θα επιστρέψει στους στρατιωτικούς δεν είναι άλλα από αυτά που εδώ και χρόνια θα έπρεπε να τους έχει γυρίσει, καθώς υπάρχουν αποφάσεις του ΣτΕ. Δηλαδή, δεν τους έκανε χάρη, αλλά ήταν υποχρέωσή του από τις δικαστικές αποφάσεις.

Οσο για τα υπόλοιπα μέτρα της υποτιθέμενης ελάφρυνσης, τα μεταφέρει στους επόμενους που θα κληθούν να κυβερνήσουν τον τόπο. Δηλαδή, δεν πρόκειται για τίποτε άλλο από μια καλοστημένη παγίδα που στήνει, θεωρώντας ότι θα πέσουν μέσα για άλλη μια φορά οι πολίτες και τα κόμματα.

Ο κ. Τσίπρας, παρόλο που καλλιέργησε άλλη μια φορά ελπίδες, αποδείχτηκε ότι δεν μπορεί να ξεφύγει από τον κακό εαυτό του. Οτι υπόσχεται στους πάντες τα πάντα, αλλά στην πράξη τούς εξαπατά, χωρίς να τους δίνει τίποτα. Το απίστευτο, όμως, δείγμα αναλγησίας του ήταν όσα είπε για το θέμα των συντάξεων. Ο πρωθυπουργός, ούτε λίγο ούτε πολύ, ισχυρίστηκε ότι θα πείσει τους δανειστές να μην κόψουν και άλλο τις συντάξεις -για το οποίο ο ίδιος είχε δεσμευτεί σε αυτούς- γιατί πολύ απλά όσοι είναι πάνω από 70 θα αρχίσουν να πεθαίνουν, οπότε δεν θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό! Αυτό είπε κυνικά και επί της ουσίας ο κ. Τσίπρας, δείχνοντας την απόλυτη αλαζονεία που τον διακατέχει αλλά και την αναλγησία του απέναντι σε μια κοινωνική ομάδα που έχει υποφέρει πιθανότατα όσο καμία άλλη από την κρίση.

Η άνοδος του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη ήταν το κύκνειο άσμα μιας πολιτικής δύναμης που εκφράζει το χθες. Ενός κόμματος που κυβέρνησε τον τόπο πατώντας πάνω σε ψέματα και υποχωρήσεις.

Η ώρα του λογαριασμού, όμως, φτάνει και οι πολίτες που ζητούν πολιτική αλλαγή θα στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία, ώστε να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα που θα στηρίζει στην πράξη τους πολλούς και όχι μια κομματική νομενκλατούρα, που είδε την εξουσία ως λάφυρο και όχι ως μέσον για το καλό της πατρίδας και των πολιτών.

 

Ο Κώστας Κατσαφάδος είναι βουλευτής ΝΔ στην Α Πειραιώς και Νήσων (το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “δημοκρατία” (12-9-18)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *