Γνωστός παρουσιαστής: Πέταξα το κινητό και βρήκα την υγειά μου

Από τότε που πρωτοεμφανίστηκαν τα κινητά τηλέφωνα ως σήμερα ο δρόμος που έχει διανυθεί είναι πολύς: από πανάκριβα αξεσουάρ για λίγους, πλέον έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, εργαλείο δουλειάς και βασικό κομμάτι της επικοινωνίας μας.

Ωστόσο, υπάρχουν και μερικές έρευνες που δείχνουν ότι σταδιακά αντί τα κινητά τηλέφωνα να είναι εργαλεία βελτίωσης της ζωής μας, γίνονται καταπιεστές και δημιουργούν εξάρτηση, από την οποία κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν να… ξεκόψουν.

Στην κατηγορία αυτή φαίνεται ότι ανήκει πλέον και ο πασίγνωστος παρουσιαστής Simon Cowell, ο οποίος αποκάλυψε ότι δεν χρησιμοποιεί το κινητό του τους τελευταίους 10 μήνες και μάλιστα υποστηρίζει ότι του έχει κάνει καλό στην υγεία του.

Ο 58χρονος ανέφερε ότι έχει γίνει πιο συγκεντρωμένος και προσέχει πλέον τους ανθρώπους γύρω του. Στην αρχή, το να μην έχει το κινητό του ήταν μια “παράξενη εμπειρία”, αλλά σίγουρα με έκανε πιό ευτυχισμένο.
“Στην κυριολεξία έχουν περάσει 10 μήνες που δεν έχω χρησιμοποιήσει το κινητό. Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι όταν έχεις μια επαγγελματική συνάντηση, όλοι είναι στα κινητά τους. Πιθανώς, ακριβώς αυτό έκανα και εγώ. Δεν μπορείς να συγκεντρωθείς έτσι. Αυτή η επιλογή έχει βελτιώσει την ψυχική μου υγεία” τόνισε.
Πηγή: enikos.gr/BBC

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *