Κ. ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ: Απολείπειν ο Θεός ….Αλέξιον

Του Κώστα Κατσαφάδου

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, χθες, αποφάσισε να ανακαλύψει τη δική του Ιθάκη. Μόνο που το παραμυθάκι που επιχείρησε να αφηγηθεί κρύβει και αυτό δράκους. Και όχι μόνον ένα αλλά πολλούς. Και οι δράκοι δεν είναι άλλοι από τα όσα έχει υπογράψει και θα φέρουν ακόμη πιο δύσκολες μέρες για τους Έλληνες. Η ενισχυμένη εποπτεία, τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα έως το 2060(!!!), η δέσμευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια, η άγρια φορολογία που θα συνεχιστεί, είναι μερικά από τα όσα θα κληρονομήσει ο κ. Τσίπρας, όχι μόνο στην επόμενη κυβέρνηση, αλλά σε πολλές γενιές Ελλήνων. Για αυτά δεν βρήκε κουβέντα να πει ο πρωθυπουργός. Ούτε καν να ζητήσει έστω και τώρα συγγνώμη για τα όσα ψέμματα είπε. Ζώντας σε μύθους που ο ίδιος δημιούργησε συνεχίζει την κατήφορο με έναν διχαστικό λόγο που δείχνει το πως θέλει να κινηθεί την επόμενη μέρα. Σαν να μην διδάχτηκε τίποτε από τους προδομένους «αγανακτισμένους» τους οποίους εξαπάτησε όπως εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες για να τους κλέψει την ψήφο.

Το βέβαιο είναι ότι για άλλη μια φορά αντί της αλήθειας ο κ. Τσίπρας επιλέγει το ψέμα λες και οι πολίτες αυτής της χώρας ζουν αλλού. Δεν έχουν χάσει ούτε δουλειές, ούτε μισθούς, ούτε ακόμη τα παιδιά τους που ξενιτεύτηκαν. Λες και ξέχασαν οι Ελληνες την ανικανότητα του κράτους που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ και στοίχισε τη ζωή στους συνανθρώπους μας στην τραγωδία στο Μάτι.

Η πραγματικότητα που συνεχίζουν να ζουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είναι ακόμη εδώ. Η κρίση είναι ακόμη εδώ, όπως και οι κίνδυνοι. Η ανεργία, η ακρίβεια, η άγρια φορολογία είναι ακόμη εδώ.

Όσο αυτή η κυβέρνηση θεωρεί ότι οι Έλληνες είναι οι σύγχρονοι λωτοφάγοι, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η τιμωρία της όταν γίνουν οι εκλογές. Η Ιθάκη πρέπει σηματοδοτεί μια νέα αρχή. Και αυτή είναι η αρχή του τέλους αυτής της κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που θεωρεί ότι μπορεί να κρατά αιχμαλώτους τους Έλληνες με επιδόματα ντροπής, με 8μηνα υποαμειβομένης προσωρινής εργασίας, με υποσχέσεις και …ψίχουλα.

Και μια και ο κ. Τσίπρας βγήκε στον πηγαιμό για την Ιθάκη του θυμίζουμε ένα ακόμη ποίημα του Κ. Καβάφη. Που αν το έγραφε σήμερα θα το άλλαζε και θα το τιτλοφορούσε. Απολείπειν ο Θεός …Αλέξιον.

άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “δημοκρατία”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *