Κάδοι εσωτερικής ανακύκλωσης στους Δήμους Ελευσίνας και Μάνδρας-Ειδυλλίας

Ειδικοί κάδοι εσωτερικής ανακύκλωσης και χωριστής συλλογής πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών, στους δημάρχους Ελευσίνας Α. Οικονόμου και Μάνδρας Ειδυλλίας Χ. Στάθη, παραδόθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής, παρουσία του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλου και αντιδημάρχων των άνω Δήμων.

Η ενίσχυση με νέο εξοπλισμό ανακύκλωσης μεταλλικών και στερεών αποβλήτων πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Ανακύκλωση 2010) και οι κάδοι (100 σε Ελευσίνα και 200 σε Μάνδρα) θα τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα σε δημοτικά σχολεία και δημόσια κτίρια των περιοχών.

Ο Γ. Πατούλης επισήμανε πως βασικός στόχος της Περιφέρειας είναι να επιτευχθεί μία νέα “πράσινη” αρχή στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. «Μέσα από τέτοιες συνέργειες στην Αυτοδιοίκηση, δημιουργούνται οι βάσεις για την αλλαγή φιλοσοφίας και την ενδυνάμωση του κινήματος της ανακύκλωσης» σημείωσε και πρόσθεσε «Σκοπός μας, είναι να μπορέσουμε μέσα από την ανακύκλωση να βοηθήσουμε το περιβάλλον και να συμβάλλουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών μας. Να πάμε σε μια νέα εποχή στην οποία η Αττική μπορεί να γίνει πρότυπο διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη».

Οι δήμαρχοι Χ. Στάθης και Α. Οικονόμου, αφού ευχαρίστησαν για την συνδρομή της Περιφέρειας τόσο κατά την περίοδο της πανδημίας όσο και για την ενίσχυση των δράσεων ανακύκλωσης, εξέφρασαν την πεποίθηση ότι σύντομα θα έχουν θεαματικά αποτελέσματα στο ζήτημα αυτό.

Ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στο ΚΔΑΥ που λειτουργεί από το 2005 επισήμανε ότι η Ελευσίνα πρωτοπορεί στα θέματα της ανακύκλωσης και στο ζήτημα της διαλογής και επανάκτησης γίνεται «μία πολύ συστηματική εργασία. Προς την κατεύθυνση αυτή είναι σημαντική η βοήθεια και η συνδρομή του κόσμου της πόλης ο οποίος είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος. Είμαστε μια πόλη με ιδιαίτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και θα στηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο το πρόγραμμα ανακύκλωσης 2020 της Περιφέρειας Αττικής» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *