Και η Αυστραλία στο …κόλπο με τις παρακολουθήσεις μέσω κινητών

Μια μια οι χώρες προσχωρούν στην αντίληψη ότι τα κινητά για το…καλό μας μπορούν να αξιοποιούνται για την παρακολούθησή μας. Όπως έγινε γνωστό και η  Αυστραλία παρουσίασε μια εφαρμογή για smartphone η οποία προορίζεται να ιχνηλατεί τις επαφές με πρόσωπα που έχουν διαγνωσθεί θετικά στον κορονοϊό ώστε να σπάσει η αλυσίδα της μετάδοσης, ενώ οι αρχές καταβάλλουν προσπάθειες να κατευνάσουν τις ανησυχίες σχετικά με τον σεβασμό της ιδιωτικής ζωής.

Η εφαρμογή ονομάσθηκε COVIDSafe, χρησιμοποιεί την τεχνολογία Bluetooth και θα μπορούν να τη συμβουλεύονται και οι υγειονομικές αρχές, αν κάποιος που τη χρησιμοποιεί μολυνθεί από τη νόσο.

Ο επικεφαλής των αυστραλιανών υπηρεσιών υγείας Μπρένταν Μέρφι εξήγησε πως η εφαρμογή αυτή θα διευκολύνει την αποστολή των υπηρεσιών που επιχειρούν να εντοπίσουν όλα τα πρόσωπα που βρέθηκαν σε απόσταση μικρότερη του 1,5 μέτρου από κάποιον φορέα του ιού.

“Η εφαρμογή θα δώσει τον κατάλογο των τηλεφωνικών αριθμών αυτών που βρέθηκαν σ’ αυτή την απόσταση για 15 λεπτά ή περισσότερο”, εξήγησε.

“Αυτό μπορεί να επιτρέψει την επικοινωνία με κάποια απ’ αυτές τις επαφές μία ή δύο ημέρες νωρίτερα απ’ ό,τι σήμερα”.

Το εντυπωσιακό είναι ότι οι αυστραλιανές αρχές ισχυρίζονται ότι σέβονται την ιδιωτική ζωή καθώς μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή με ψεύτικο όνομα, η αστυνομία δεν μπορεί να τη χρησιμοποιήσει στο πλαίσιο δικαστικών ερευνών και όλες οι πληροφορίες σβήνονται αυτομάτως έπειτα από 21 ημέρες.

Η Σιγκαπούρη υπήρξε πρωτοπόρος στη χρήση ενός τέτοιου συστήματος, το οποίο βρίσκεται επίσης στη φάση της ανάπτυξης στη Γαλλία, τη Γερμανία , τη Βρετανία και το Ισραήλ!

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *