Μέχρι τις 15 Μαΐου το πετρέλαιο θέρμανσης

Παράταση μέχρι τις 15 Μαΐου στην δυνατότητα αγοράς πετρελαίου θέρμανσης δίνει η κυβέρνηση. Αυτό αποκάλυψε στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας δίνοντας την ευκαιρία σε χιλιάδες καταναλωτές Να προμηθευτούν πετρέλαιο σε πολύ χαμηλές τιμές.

Στην ίδια εκπομπή ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε ότι οι πληττόμενες -από τον κορονοϊό- επιχειρήσεις, θα έχουν τη δυνατότητα από τις αρχές Μαΐου να λαμβάνουν δάνεια ύψους έως το 25% του τζίρου τους από τις τράπεζες.

Σύμφωνα με τον υπουργό, περίπου το 85% των επιχειρήσεων της χώρας έχει μπει στις ΚΑΔ που πλήττονται από τον κορωνοϊό.

Για ποιους ισχύει

Το εν λόγω τραπεζικό προϊόν θα μπορούν να λάβουν οι επιχειρήσεις που είναι ενήμερες τραπεζικά, δηλαδή όσες πλήρωναν κανονικά τις δόσεις τους έως το τέλος του 2019. Επίσης, δικαίωμα δανειοδότησης θα έχουν και οι επιχειρήσεις που έχουν ρυθμίσει τα δάνειά τους και πληρώνουν κανονικά τις δόσεις τους.

Για να λάβουν τα δάνεια οι επιχειρήσεις θα προσκομίζουν τον τελευταίο ετήσιο τζίρο τους και η κάλυψη δεν θα γίνεται με υποθήκες ακινήτων. Επίσης οι τράπεζες έχουν τη δυνατότητα για δανειοδότηση και άνω του 25%.

Για παράδειγμα, μια επιχείρηση με τελευταίο ετήσιο τζίρο 100.000 ευρώ που θέλει να πάρει δάνειο 25.000, το 80% από αυτά τα 25.000 είναι εγγυημένο από το υπουργείο ανάπτυξης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι οι επιχειρήσεις θα μπορούν να κάνουν αίτηση σε όποια τράπεζα θέλουν και πως έχει δοθεί εντολή στις τράπεζες να δίνουν εύκολα τα δάνεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *