Νίκος Ελευθερόγλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας και τα…βαρίδια

Οι πολίτες στις εκλογές που έγιναν, πριν από περίπου έναν χρόνο, έδειξαν τη σοφία τους. Αποφάσισαν, έπειτα από τις περιπέτειες των ετερόκλητων «συμμαχικών» κυβερνήσεων, μετά από καιρό να δώσουν καθαρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη ΝΔ να κυβερνήσουν χωρίς τις κακοδαιμονίες του χθες.

Πράττοντας σοφά όμως, ο λαός μας έδωσε και μια καθαρή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα. Η, για να ακριβολογούμε, στον Αλέξη Τσίπρα. Διότι σε αυτόν έδωσε την ευκαιρία να παραμείνει «ζωντανός». Και η εντολή ήταν σαφής: Να αλλάξει τον ΣΥΡΙΖΑ και την κουλτούρα μιας μειοψηφίας στελεχών, που τον οδήγησαν σε απανωτές ήττες.

Έναν χρόνο μετά, η διαπίστωση που γίνεται και καταγράφεται στις μετρήσεις (τις οποίες καλό είναι να τις διαβάζουν τα στελέχη της Κουμουνδούρου) είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχουν πάρει το μήνυμα. Παραμένουν εγκλωβισμένοι από τα πολιτικά βαρίδια, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κρατήσουν το «μαγαζί» υπό τον έλεγχό τους. Το χειρότερο δε, ρίχνουν στα βράχια την όποια προσπάθεια γίνεται. Χωρίς να…ψάχνουν θέματα τα αναδεικνύουν, τα ανεβάζουν, διαψεύδονται και χάνουν την αξιοπιστία τους.

Σίγουρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιμένει από εμάς να του υποδείξουμε το τι θα κάνει στο κόμμα του. Αν θέλει δηλαδή να παραμείνει «όμηρος» όσων με τρόμο αντιμετωπίζουν τη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό που του ζήτησαν οι πολίτες στις τελευταίες εκλογές. Δηλαδή να γίνει ένα κόμμα της Σοσιαλδημοκρατίας σοβαρός πυλώνας του δικομματικού συστήματος και όχι ένα κόμμα που θα κινείται μεταξύ ενός συστήματος «fakenews»και ψευδο-ακτιβισμού, διατηρώντας σε θέσεις-κλειδιά τα πρόσωπα που τον οδήγησαν στην ήττα.

Όπως λάθος είναι να υποτιμά για άλλη μια φορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ποντάροντας στη λογική του ώριμου φρούτου ή του …κακού που θα βρει την κυβέρνηση της ΝΔ και θα αρχίζει να αντιστρέφεται η κατάσταση.

Σίγουρα ο δρόμος που έχει μπροστά της η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Το αντίθετο θα λέγαμε, καθώς καλείται να διαχειριστεί μια τριπλή κρίση. Υγειονομική – οικονομική – εθνική.

Τίποτε από όλα αυτά δεν είναι εύκολα. Αλλά καμία στερεή πολιτική δεν μπορεί να στηριχθεί στο: «Ο θάνατός σου η ζωή μου».

Γι’ αυτό ας ακούσει ο κ. Τσίπρας την καθαρή εντολή που του έδωσαν οι πολίτες. Και αφού δήλωνε θαυμαστής του Ανδρέα, αν θέλει να φτιάξει κόμμα, θα πρέπει να σπάσει αυγά και να κάνει ομελέτα. Αυτό τουλάχιστον έκανε το …είδωλό του. Διαφορετικά, η ιστορία θα επαναληφθεί ως …φάρσα.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *