Π. Σταμπουλίδης: Αν προταθεί από τους ειδικούς θα ξανακλείσουμε τα καταστήματα

Ανοικτό το ενδεχόμενο να κλείσουν και πάλι τα καταστήματα σε περίπτωση που το προτείνουν οι ειδικοί, άφησε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90,4 και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» με την δημοσιογράφο Λία Λάππα.
«Είμαστε σε μία υγειονομική κρίση. Άμα τεθεί από τους ειδικούς και υπάρχουν τέτοια δεδομένα που δεν επιτρέπουν άλλες επιλογές, τι θα κάνουμε; Μιλάμε για την ασφάλεια όλων. Μέλημα μας είναι να τηρηθούν τα μέτρα, να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός και να χρησιμοποιήσουμε όλοι τα self test», είπε ο κ. Σταμπουλίδης, απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει περίπτωση να ξανακλείσει το εμπόριο.
«Το Υπουργείο Ανάπτυξης προσπαθεί να κρατήσει σε ισορροπία και την οικονομία και τις δραστηριότητες, ώστε να βοηθήσει να λειτουργήσουμε παράλληλα με την υγειονομική κρίση ούτως ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος και πόροι για την ημέρα της επανεκκίνησης. Σήμερα κάνουμε ένα πρώτο δειλό βήμα», δήλωσε ο Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή
Σχετικά με την ανάκληση της απόφασης του ανοίγματος καταστημάτων στις περιοχές που έχει παρατηρηθεί αύξηση του ιικού φορτίου (Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη) και την πρόθεση πολλών καταστηματαρχών να μην πειθαρχήσουν και να ανοίξουν τα καταστήματα τους, είπε:
«Αντιλαμβάνομαι την πικρία τους και την αγωνία τους να ανοίξουν, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα δείξουν αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Όλοι θέλουμε να είναι ανοικτές οι επιχειρήσεις, το ζητούμενο όμως είναι η δημόσια υγεία. Ο καθένας με τον τρόπο του πρέπει να δείξει την υπευθυνότητα του. Εισηγήθηκαν οι ειδικοί να συνεχιστεί η αναστολή, από την άλλη βλέπουμε πως θα συνεχιστεί η κατάσταση και αναλόγως θα πράξουμε. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις ζωντανές».
Όσον αφορά το αν θα καταφέρουν τα καταστήματα να συνεχίσουν την λειτουργία τους μετά το άνοιγμα, ο κ. Σταμπουλίδης ανέφερε ότι, «Προφανώς δεν μπορεί να εγγυηθεί το κράτος ότι δεν θα κλείσουν οι επιχειρήσεις. Έχουμε θετικά στοιχεία ότι μπορεί να έχουμε μία πολύ σπουδαία επανεκκίνηση την επόμενη ημέρα. Παλεύουμε να αντέξουν όλο και περισσότεροι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *