Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ύδρα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Ταφύλλης, την Ύδρα, η οποία παραμένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα από τα ξημερώματα της Κυριακής.

Την ίδια ώρα, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν τις προσπάθειες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης. Σε νέα ανακοίνωσή του, ο ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει ότι αυτή την ώρα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες φόρτωσης των Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών σε πλοίο, το οποίο θα αποπλεύσει από τον Γαλατά και σε διάστημα περίπου δυο ωρών θα καταφθάσει στο νησί.

 

Η σύνδεση των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών με το Δίκτυο του νησιού εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε διάστημα περίπου δύο ωρών από την ώρα άφιξης του πλοίου στην Ύδρα.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, «στη διάρκεια της νύχτας υπήρξαν αντικειμενικές δυσκολίες στη διαδικασία φόρτωσης των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί η μεταφορά τους στο πλοίο πριν από λίγη ώρα».

Στο νησί υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού

Σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής, Παναγιώτης Χατζηπέρος, ανέφερε πως από τις 2 τα ξημερώματα βρίσκεται στην Ύδρα υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο αντιπεριφερειάρχης σχολίασε ότι «δεν είναι δυνατόν μέσα στο κατακαλόκαιρο να μένει το νησί χωρίς ρεύμα».

«Αν και η Ύδρα τροφοδοτείται από δύο εναλλακτικές πλευρές, δυστυχώς και οι δύο είναι εκτός… Άμεσα κινήθηκε ο ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να εντοπίσει πού έχει γίνει η βλάβη, ωστόσο αυτό είναι πολύ δύσκολο διότι το δίκτυο ηλεκτροδότησης είναι υποθαλάσσιο» διευκρίνισε ο κ. Χατζηπέρος, προσθέτοντας ότι «προβλήματα υπήρξαν και στην υδροδότηση, διότι το νησί έχει αφαλάτωση, η οποία δεν μπορεί να λειτουργήσει εάν δεν υπάρχει ρεύμα».

Εκτιμήσεις για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης μετά το μεσημέρι

«Μετά το μεσημέρι, τόσο η υδροδότηση όσο και η ηλεκτροδότηση στο νησί της Υδρας θα έχουν αποκατασταθεί πλήρως σύμφωνα με τους αρμόδιους, χάρη σε δύο προσωρινές λύσεις που έχουν δρομολογηθεί» δήλωσε από την πλευρά του στον ίδιο σταθμό ο δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης.

«Σιγά- σιγά αποκαθίσταται η υδροδότηση, με τον προσωρινό τρόπο της υδροφόρας του Πολεμικού Ναυτικού και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την ευαισθησία και την άμεση ανταπόκριση του» ανέφερε ο δήμαρχος Ύδρας, προσθέτοντας ότι «αναμένονται και δύο μεγάλες γεννήτριες που θα ηλεκτροδοτήσουν το νησί».

Ο κ. Κουκουδάκης ζήτησε την κατανόηση των επισκεπτών, αλλά και των επαγγελματιών του νησιού που – όπως είπε – «δικαιολογημένα έχουν παράπονα».

Πρόσθεσε τέλος πως «παρά την κατανόηση που δείχνουμε προς τους ανθρώπους του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς τα συνεργεία βρίσκονται στην Ύδρα και μέχρι αργά το βράδυ έκαναν μετρήσεις, όταν τελειώσει αυτή κρίση, εγώ οφείλω με κάθε νόμιμο τρόπο να υπερασπιστώ τα συμφέροντα του νησιού, διότι η Ύδρα έχει υποστεί ζημιά».

naftemporiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.