Συμμετοχή του Δήμου Πειραιά στη διεθνή έκθεση τουρισμού ITB Βερολίνου 2021

Στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στον κόσμο, ΙΤΒ Berlin (Internationale Tourismus-Börse) Βερολίνου   2021, συμμετείχε εφέτος για πρώτη φορά ο Δήμος Πειραιά μέσω του «Destination Piraeus», του μηχανισμού για την τουριστική προώθηση και προβολή της πόλης.

Η έκθεση   πραγματοποιήθηκε   διαδικτυακά   μέσω ειδικής   πλατφόρμας,   μεταξύ   9-12   Μαρτίου.

Το Destination Piraeus φιλοξενήθηκε, μεταξύ 250 συνεκθετών – φορέων και επιχειρήσεων από όλη την Ελλάδα- στο   διαδικτυακό   περίπτερο   του   Ελληνικού   Οργανισμού   Τουρισμού,   ο οποίος κάλυψε και το κόστος συμμετοχής στην έκθεση.

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν από  την ομάδα εργασίας του  Μηχανισμού  Διαχείρισης  Προορισμού  της  πόλης   (D.M.O.) σημαντικές και στοχευμένες ψηφιακές  συναντήσεις με επαγγελματίες της διεθνούς τουριστικής   αγοράς,   εκπροσώπους  tour  operators  και   εταιρειών κρουαζιέρας,   μέσα   ενημέρωσης,   καθώς   και   διαμορφωτές   της   κοινής γνώμης όπως δημοσιογράφους και  bloggers, με στόχο τη δικτύωση και την   ενημέρωσή   τους   για   το   τουριστικό   προϊόν   του   Πειραιά   και   τις προοπτικές ανάπτυξής του. Παράλληλα, παρακολουθήθηκαν  σημαντικές εισηγήσεις   παραγόντων   του   διεθνούς   τουρισμού   για   τις   τρέχουσες εξελίξεις   και   τάσεις   καθώς   και   το   μέλλον   του   τουρισμού   όπως διαμορφώνεται με τα δεδομένα που έχει επιφέρει η υγειονομική κρίση.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, ανέφερε:

«Η συμμετοχή του Δήμου Πειραιά στην ΙΤΒ Berlin ήταν εξαιρετικά σημαντική, καθώς είχαμε την ευκαιρία να αναδείξουμε στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση παγκοσμίως, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης μας στους τομείς του τουρισμού και της κρουαζιέρας. Παρά τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν σταματάμε να αναζητούμε σύγχρονους τρόπους προβολής του Πειραιά και χαίρομαι ιδιαίτερα για την ανταπόκριση που είχε η συμμετοχή μας μέσω του «Destination Piraeus», στους επαγγελματίες της διεθνούς τουριστικής αγοράς. Ως Δημοτική Αρχή αξιοποιούμε όλους τους μηχανισμούς και τα σύγχρονα εργαλεία που διαθέτουμε και με πιο δομημένο  και τεχνοκρατικό τρόπο, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας προκειμένου να είναι η πόλη μας ακόμα πιο εξωστρεφής».

Η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας – Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης και Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, δήλωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή μας στην ITB Berlin και το ενδιαφέρον που επέδειξαν για την πόλη μας φορείς και επαγγελματίες της διεθνούς τουριστικής αγοράς. Μέσω των συναντήσεων αυτών, αναδείχθηκαν περαιτέρω τα μοναδικά χαρακτηριστικά αλλά και οι δυνατότητες του Δήμου μας, ιδιαίτερα σε τομείς όπως ο τουρισμός κρουαζιέρας και η γαστρονομία».

 

Για την ΙΤΒ Berlin

 Η διεθνής έκθεση ΙΤΒ, είναι η μεγαλύτερη στο είδος της διοργάνωση και πραγματοποιείται     από   το   1966.   Αναπτύσσεται   συνεχώς   έχοντας προσθέσει   στις   διοργανώσεις   της   την  ITB  Asia  και   την  ITB  India. Προορισμοί, tour operators, διεθνείς πλατφόρμες συστήματα κρατήσεων, ξενοδοχειακές   επιχειρήσεις   και   λοιποί   επαγγελματίες   του   τουρισμού, έχουν την ευκαιρία να προβληθούν μέσω της ΙΤΒ Βερολίνου και να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους, αλλά και με το ενδιαφερόμενο κοινό.  Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 3.513 εκθέτες από 120 χώρες ενώ στην ειδική πλατφόρμα εγγράφηκαν πάνω από 65.000  χρήστες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *