Τι είπε ο Μητσοτάκης στον Χρυσοχοίδη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο της εξαμηνιαίας αξιολόγησης και του προγραμματισμού του κυβερνητικού έργου.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν οι δράσεις του Υπουργείου για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας στις γειτονιές, μέσω της τόνωσης της αστυνόμευσης, της ενίσχυσης των δυνάμεων άμεσης επέμβασης (Ομάδα ΔΡΑΣΗ και Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) με 1.500 ένστολους και της αντιμετώπισης εστιών ανομίας.

Παρουσιάστηκαν επίσης σημαντικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου, όπως η ενεργοποίηση του Τμήματος Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, η ολοκληρωμένη εφαρμογή του αριθμού 112, οι ενέργειες για τη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας και υγείας στις φυλακές και η εκπόνηση σχεδίων για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Για το τρέχον έτος ο Πρωθυπουργός και η ηγεσία του Υπουργείου συζήτησαν, μεταξύ άλλων, την περαιτέρω αναβάθμιση των υλικοτεχνικών υποδομών της Ελληνικής Αστυνομίας, τη βελτίωση της τροχαίας αστυνόμευσης με στόχο τη μείωση των ατυχημάτων στους δρόμους, την ενίσχυση τόσο της συνοριοφυλακής όσο και του σωφρονιστικού προσωπικού και την αναβάθμιση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική, Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών, Θανάσης Κοντογεώργης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Κωνσταντίνος Τσουβάλας και η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.

Κατά την έναρξη της συζήτησης ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

«Καλώς ήρθατε και πάλι Υπουργέ μου να συζητήσουμε τον προγραμματισμό της δράσης για το 2020, αφού σας συγχαρώ για το τι πετύχαμε το δεύτερο εξάμηνο του 2019. Νομίζω ότι αν πρέπει να κρατήσω κάτι είναι ότι συνολικά έχει εμπεδωθεί και πάλι, εμπεδώνεται μάλλον, γιατί είναι μια σταδιακή διαδικασία, ένα αίσθημα ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία. Κάτι για το οποίο εξάλλου είχαμε δεσμευθεί προεκλογικά. Χαίρομαι, διότι ο σχεδιασμός τον οποίον είχαμε προδιαγράψει από τον Ιούλιο του 2019 υλοποιείται με πολύ σταθερά αλλά και αποφασιστικά βήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.