Τούρκοι εθνικιστές επιτέθηκαν και προπηλάκισαν Αμερικανούς στρατιώτες – FANTOMAS.GR

Τούρκοι εθνικιστές επιτέθηκαν σε Αμερικανούς στρατιώτες που είχαν βγει με άδεια στην Κωνσταντινούπολη και τους πέρασαν τσουβάλια στο κεφάλι, όπως οι ίδιοι αναφέρουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Συγκεκριμένα, μέλη της εθνικιστικής οργάνωσης “Ένωση Νεολαίας Τουρκίας” (Turkiye Genclik Birligi, TGB) διαδήλωναν στην παραλία της περιοχής Ζεϊτινμπουρνού, για την παρουσία του αμφίβιου πλοίου διοίκησης “USS Mount Whitney” του αμερικανικού 6ου Στόλου, όταν εντόπισαν στρατιώτες που είχαν βγει με άδεια από το πλοίο.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση έγραψε “Βάλαμε τσουβάλι στα κεφάλια των Αμερικανών στρατιωτών στη Ζεϊτινμπουρνού”, περιοχή στην Κωνσταντινούπολη, και ανέβασε φωτογραφίες από το περιστατικό στο Twitter. Παράλληλα, στο μήνυμα που ανέβασαν ανέφεραν:

“Βάλαμε τσουβάλι στο κεφάλι Αμερικανού στρατιώτη στην Κωνσταντινούπολη. Άλλη μία φορά! Οι ΗΠΑ είναι ο φονιάς εκατομμυρίων και η μεγαλύτερη απειλή για τα καταπιεσμένα έθνη. Δεν μπορούν να περπατούν ελεύθερα στη γη μας. Αυτό το τσουβάλι είναι η απάντηση όλων των αντιστασιακών εθνών!” Γιάνκηδες πηγαίνετε σπίτι!” αναφερόταν στο αγγλόφωνο μήνυμα.

Τα μέλη της “Ένωσης Νεολαίας Τουρκίας” σημείωσαν στην ανακοίνωσή τους απευθυνόμενα στις ΗΠΑ: “Είστε ο φονιάς εκατομμυρίων μουσουλμάνων. Έχετε δώσει και ακόμη δίνετε τόνους όπλων στον τρομοκράτη PKK-YPG. Αλλά ηττηθήκατε στο Ιράκ, στη Λιβύη, στη Συρία, στο Αφγανιστάν και στην Τουρκία. Είστε ο  εχθρός μας και δεν είστε ευπρόσδεκτοι. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε Αμερικανούς στρατιώτες να περιφέρονται ελεύθερα στο έδαφός μας. Γιάνκηδες πηγαίνετε σπίτι” σημείωσε.

Στη δήλωση αναφορικά με το περιστατικό, η “Ένωση Νεολαίας Τουρκίας” σχολίασε πως “τα μέλη μας πραγματοποίησαν αυτήν την ενέργεια για να αμφισβητήσουν τα σχέδια των ΗΠΑ για σύγχυση και χάος στην Τουρκία, απάντησαν στις απειλές των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο και στη δήλωση των δέκα πρεσβευτών που επιτέθηκαν στα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας και αυτό το έκαναν βάζοντας ένα τσουβάλι στο κεφάλι Αμερικανού στρατιώτη”.

Κωνσταντινούπολη

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *