Βορίδης (στο Κανάλι-1): Οι φοροελαφρύνσεις στους αγρότες θα γίνουν

Για τις αποζημιώσεις στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που θα λάβουν λόγω κορονοϊού, την αυξημένη ζήτηση των οπωρολαχανικών αλλά και για το θέμα των ημερών με τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης και την κατάργηση του προγράμματος τηλεκατάρτισης μίλησε στον Ίωνα Κεχαγιόγλου και την εκπομπή «Ξυπνήστε» στο Κανάλι Ένα 904 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.
Μεταξύ άλλων ο κ. Βορίδης δήλωσε πως έχουν ήδη δοθεί αρκετές αποζημιώσεις σε αγρότες ως αποκατάσταση παρελθόντων ζημίων ενώ σε ότι αφορά στον κορονοϊό έχουν προχωρήσει οι πρώτες εγκρίσεις των σχετικών αποζημιώσεων για τους ανθοπαραγωγούς και του αλιείς. Παράλληλα το υπουργείο του έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία εκτίμησης των επιπτώσεων και της ανάγκης ενίσχυσης των παραγωγών λαϊκών αγορών και των αιγοπροβατοτρόφων
Ερωτηθείς για την αυξημένη τιμή ορισμένων προϊόντων, ο υπουργός επεσήμανε ότι υπήρξε μεγάλη ζήτηση σε αρκετά από αυτά, όπως το σκληρό σιτάρι, το ρύζι, τα εσπεριδοειδή και εν γένει τα οπωρολαχανικά, καθώς οι καταναλωτές είτε προμηθεύτηκαν μεγάλες ποσότητες (μακαρόνια, ρύζι κλπ) είτε αύξησαν την κατανάλωση τους (εσπεριδοειδή, λαχανικά κλπ) λόγω των βιταμινών τους.
Σε ερώτηση για το αν θα ανασταλούν οι φοροελαφρύνσεις στους αγρότες εξαιτίας της μεγάλης μείωσης της τιμής του πετρελαίου, ο κ. Βορίδης κατηγορηματικά απέκλεισε αυτή την περίπτωση.
Σε ότι αφορά στο θέμα που έχει προκύψει με τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης και την κατάργηση του προγράμματος τηλεκατάρτισης, ο κ. Βορίδης εξέφρασε την άποψη ότι αρχικά φάνηκε σα μια καλή ιδέα αφού οι επαγγελματίες μαζί με τα χρήματα θα λάμβαναν και μια κατάρτιση. Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε στην πορεία «οι απαιτήσεις για την επαγγελματική κατάρτιση δεν είναι της ποιότητας που απαιτείται» γεγονός που έδειξε «μια προχειρότητα και έλλειψη σοβαρότητας από πλευράς ορισμένων τουλάχιστον από τους φορείς» που θα παρείχαν αυτή την κατάρτιση. Όπως τόνισε ο υπουργός, τα συγκεκριμένα ΚΕΚ «εμείς τα βρήκαμε δεν τα φτιάξαμε, δεν είναι καινούρια δικά μας, είναι ΚΕΚ που έχουν πιστοποιηθεί, λειτουργούν και πήραν έργα από το υπουργείο επί εποχής της κας Αχτσιόγλου».
Ο κ. Βορίδης, αφού επεσήμανε ότι οι επαγγελματίες θα λάβουν τα 600 ευρώ, τόνισε ότι παράλληλα η κυβέρνηση ανοίγει τη συζήτηση για τα ΚΕΚ. «Ανοίγουμε τη κουβέντα για να δούμε την παροχή υπηρεσιών όλα αυτά τα χρόνια και να δούμε πως πιστοποιήθηκαν, όλη τη διαδικασία, ποιος τα αξιολόγησε κλπ» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.