Ξενογιαννακοπούλου:«Συνεχής κυβερνητικός εμπαιγμός των συνταξιούχων»

“Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των συνταξιούχων από την κυβέρνηση της ΝΔ. Ταυτόχρονα με το φιάσκο των αναδρομικών, παραμένει και αυξάνεται το δραματικό πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων, παρά τις επικοινωνιακές προσπάθειες του κ. Χατζηδάκη, και την απαράδεκτη και αναποτελεσματική εμπλοκή ιδιωτών στην απονομή των συντάξεων.” Αυτό τονίζει σε δήλωσή της η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και προσθέτει:

“Ο Υπουργός Εργασίας, αντί να αναλάβει τις ευθύνες του, συστηματικά απαξιώνει τον ΕΦΚΑ και τα στελέχη του, χωρίς να αναβαθμίζει τη λειτουργία του και να προχωρά στις αναγκαίες προσλήψεις.
Η κυβέρνηση μάλιστα εξωραΐζει την κατάσταση αποκρύπτοντας το σημερινό τεράστιο έλλειμμα του ΕΦΚΑ που έχει φτάσει το 1 δις ευρώ, το μεγάλο έλλειμμα του συνολικού κοινωνικού προϋπολογισμού που έχει φτάσει στο 9μηνο του τρέχοντος έτους στα 900 εκ. Ευρώ, παρά τις ανεδαφικές προβλέψεις του προσχεδίου προϋπολογισμού ότι θα κλείσει με πλεόνασμα, καθώς και τις δυσμενείς συνέπειες στα έσοδα του ΟΑΕΔ εξαιτίας της μείωσης των εισφορών, που έχει ως αποτέλεσμα την υπονόμευση κρίσιμων κοινωνικών προγραμμάτων σε μια περίοδο κρίσης και ανεργίας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ πλήττει τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους κοινωνικά αδύναμους με τις επιλογές της. Ο αντιασφαλιστικός νόμος που εισάγει το κεφαλαιοποιητικό σύστημα και παραδίδει την επικουρική ασφάλιση στα ιδιωτικά συμφέροντα, αφενός υπονομεύει την αλληλεγγύη των γενεών και προκαλεί ένα τεράστιο δημοσιονομικό κενό, αφετέρου πραγματοποιεί μία βίαιη αναδιανομή εις βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων. Γιατί, η κυβέρνηση, προκειμένου να καλύψει τα έξοδα συγκρότησης του ΤΕΚΑ, τους μισθούς των golden boys που θα διορίσει και το δημοσιονομικό κενό των πρώτων χρόνων εφαρμογής του νέου ασφαλιστικού συστήματος, βάζει χέρι στο κοινωνικό μέρισμα, το θεσπισμένο 0,5% του ΑΕΠ.

Καμία επικοινωνιακή προσπάθεια δεν μπορεί να εξωραΐσει την πραγματικότητα μιας κυβερνητικής πολιτικής που ευνοεί τους λίγους εις βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας, και δεν μπορεί να αποκρύψει τις δραματικές κοινωνικές συνέπειές της.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *