Ξεπέρασε τα $141 δισ. η περιουσία του Τζεφ Μπέζος – πώς έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, είναι πλέον πλουσιότερος από ποτέ. Από την 1η Ιουνίου η αξία του τεχνολογικού κολοσσού έχει αυξηθεί πάνω από 5 δισ. δολάρια και πλέον ξεπερνάει τα 141,9 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τη λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes. Αυτό καθιστά την περιουσία του Μπέζος 49 δισ. δολάρια μεγαλύτερη από αυτήν του Μπιλ Γκέιτς  και 60 δισ. δολάρια μεγαλύτερη από την περιουσία του Γουόρεν Μπάφετ.

Η τελευταία νίκη του Μπέζος είναι μια από τις πολλές που κατάφερε να πετύχει φέτος ο πολυδισεκατομμυριούχος.

Η μετοχή της Amazon έχει καταγράψει εντυπωσιακή επίδοση φέτος και συνεχίζει να ανεβαίνει. Ακόμα και ο Γουόρεν Μπάφετ δηλώνει ότι έχει μετανιώσει που δεν επένδυσε στην Amazon όταν είχε την ευκαιρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα φέτος ο Μπέζος έγινε και επίσημα ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, με την Amazon να κατακτά την δεύτερη θέση στην λίστα με τις πιο πολύτιμες εταιρείες του πλανήτη μετά την Apple. Η επιτυχία του Μπέζος ξεκίνησε όταν ο επιτυχημένος επιχειρηματίας αποφάσισε να αναλάβει ένα ρίσκο κάπου στα 30 του,

Ήταν κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν ο Μπέζος υπηρετούσε ως αντιπρόεδρος στο hedge fund D. E. Shaw και έμαθε ότι οι χρήστες του Internet αυξάνονταν με ετήσιο ρυθμό 2.300%.

“Δεν είχα ξανακούσει στο παρελθόν να αναπτύσσεται κάτι με τέτοιο ρυθμό. Η ιδέα δημιουργίας ενός διαδικτυακού βιβλιοπωλείου με εκατομμύρια τίτλους -κάτι αδιανόητο για τον φυσικό κόσμο- ήταν πολύ ελκυστική για εμένα”, δήλωσε πριν από οκτώ χρόνια σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον ο Μπέζος.

Όταν ο Μπέζος ανακοίνωσε την ιδέα στο αφεντικό του η απάντηση που έλαβε ήταν η εξής: “Νομίζω ότι αυτή είναι μια καλή ιδέα, αλλά θεωρώ ότι θα ήταν μια ακόμα καλύτερη για κάποιον που δεν είχε ήδη μια καλή δουλειά”.

Μετά από πολλές αναζητήσεις ο Μπέζος παραιτήθηκε από την δουλειά του για να στήσει την εταιρεία των ονείρων του το 1994 και η ριψοκίνδυνη τότε απόφασή του τον αποζημίωσε: Η Amazon μπήκε στο χρηματιστήριο 3 χρόνια αργότερα. Η συνέχεια λίγο πολύ γνωστή.
capital

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *