Η Οσάκα θα ζητήσει από την ιαπωνική κυβέρνηση να κηρυχθεί εκ νέου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Η περιφέρεια της Οσάκα στη δυτική Ιαπωνία ετοιμάζεται να ζητήσει σήμερα από την ιαπωνική κυβέρνηση να κηρυχθεί εκ νέου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της ταχείας αύξησης των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, μόλις επτά εβδομάδες μετά την άρση παρόμοιου μέτρου στην περιοχή αυτή.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που αναμένεται να επιβληθεί αυτή τη φορά θα είναι αυστηρότερη από την προηγούμενη, όταν αφορούσε κυρίως αίτημα προς τα εστιατόρια και τα μπαρ να κλείνουν νωρίτερα το βράδυ.

Το Τόκιο κι άλλες περιφέρειες της Ιαπωνίας που αντιμετωπίζουν ήδη αύξηση των κρουσμάτων αναμένεται να ακολουθήσουν, με την ελπίδα να αποφευχθεί μια επιδείνωση της υγειονομικής τους κατάστασης όπως αυτή που παρατηρείται στην Οσάκα, όπου τα νοσοκομεία δεν έχουν πλέον αρκετές κλίνες για τους ασθενείς που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο κυβερνήτης της Οσάκα Χιροφούμι Γιοσιμούρα δήλωσε ότι ενημέρωσε την κυβέρνηση ότι η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης επιβάλλεται καθώς τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής για την αντιμετώπιση της COVID-19 ήταν “ανεπαρκή”.

“Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να λάβουμε ισχυρά μέτρα για περιορισμένο χρονικό διάστημα”, δήλωσε ο Γιοσιμούρα. Η κυβέρνηση αναμένεται να δώσει το πράσινο φως το βράδυ.

Η επιδείνωση της υγειονομικής κατάστασης στην Ιαπωνία αυξάνει εκ νέου τις αμφιβολίες για την δυνατότητα διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, ενώ απομένουν περίπου τρεις μήνες ως την προβλεπόμενη έναρξή τους στις 23 Ιουλίου.

Η ιαπωνική πρωτεύουσα αναμένεται και αυτή να ζητήσει την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο έδαφός της αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, όπως και δύο ακόμη γειτονικές περιφέρειες αυτής της Οσάκα.

Η προηγούμενη κατάσταση έκτακτης ανάγκης είχε κηρυχθεί στις αρχές Ιανουαρίου σε μεγάλο μέρος της χώρας, προτού αρθεί την 1η Μαρτίου στην Οσάκα και τρεις εβδομάδες αργότερα στο Τόκιο.

Ωστόσο η υγειονομική κατάσταση επιδεινώθηκε εκ νέου γρήγορα, καθώς η εκστρατεία εμβολιασμού στην Ιαπωνία προχωράει με αργούς ρυθμούς: ένα μόνο εμβόλιο έχει εγκριθεί μέχρι στιγμής στη χώρα και ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων άρχισε μόλις την περασμένη εβδομάδα.

Μόνον το 25% των 4,8 εκατομμυρίων επαγγελματιών στον τομέα της υγείας έχει ήδη εμβολιαστεί και μόλις και μετά βίας 13.000 πολίτες ηλικίας 65 ετών και άνω, ενώ ο συνολικός πληθυσμός της χώρας ανέρχεται σε περισσότερα από 36 εκατομμύρια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *