Νέα NAVTEX από την Αγκυρα – Επιμένει στην πρόκληση!

Συνεχίζει τα νταηλίκια ο Ερντογάν. Πριν από λίγο ανακοίνωσε νέα NAVTEX για ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το διάστημα 1 – 2 Σεπτεμβρίου.
Aπό τη μεριά του μιλώντας ο Ακάρ στο πρακτορείο Anadolu, να διαμηνύει ότι οι σεισμικές έρευνες θα συνεχιστούν και μάλιστα επ’ αόριστον! Ωστόσο, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κάλεσε την Ελλάδα σε διάλογο, λέγοντας πως «είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους Έλληνες, αν θέλουν να έρθουν τις επόμενες μέρες».

Click4more Συνεχίζεται ο «πόλεμος» των NAVTEX: Ετοιμάζεται για άσκηση με πραγματικά πυρά ο τουρκικός στόλος

«Αν οι Έλληνες ομόλογοί μας αποφασίσουν τις επόμενες ημέρες να έρθουν εδώ, θα είμαστε πολύ χαρούμενοι να τους φιλοξενήσουμε», είπε ο Χουλουσί Ακάρ και συνέχισε: «για τα προβλήματα στο Αιγαίο η Τουρκία είναι υπέρ του διαλόγου. Ας μιλήσουμε. Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο, θέλουμε ειρήνη και ηρεμία αλλά θέλουμε και αυτά που μας ανήκουν.

Εμείς, δεν τρέχουμε στην Ευρώπη, την Ευρωπαϊκή Ένωση ή τη Γαλλία αλλά οι Τούρκοι και οι Έλληνες πρέπει να κάτσουν και να συζητήσουν μόνοι τους και να συζητήσουν τα προβλήματά τους».

Παράλληλα τόνισε ότι η Τουρκία δεν «διεκδικεί τη στεριά ή τη θάλασσα κανενός, αλλά δεν θα επιστρέψουμε καμία επίθεση εναντίον μας από γειτονικής στεριάς ή θαλάσσης». Αναφερόμενος δε στη νέα τουρκική NAVTEX είπε πως αφορά σε διεξαγωγή ναυτικών ασκήσεων στα ανοιχτά των ακτών του Ισκεντερούν (σ.σ. της Αλεξανδρέττας). «Η πρόσφατη NAVTEX της Τουρκίας αφορά την ασφάλεια για ναυτική άσκηση στα ανοιχτά των ακτών Ισκεντερούν, στην Ανατολική Μεσόγειο» δήλωσε.

Ακάρ: Έρευνες μέχρι νεοτέρας
«Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα και τα δικαιώματα μας. Έχουμε τη δύναμη και τη θέληση και το λέμε και σήμερα. Θα συνεχίσουμε τις σεισμικές έρευνες όσο χρειαστεί μέχρι ολοκληρωθούν όλες.

Δεν υπάρχει κάποιο χρονικό όριο ή περιορισμός. Εμείς ασκούμε τα δικαιώματα μας, κάνουμε συγκεκριμένες τεχνολογικές εργασίες εκεί. Όσο χρειαστεί εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τις έρευνες. Το υπουργείο Ενέργειας κάνει τις εργασίες κι εμείς ως Ένοπλες Δυνάμεις είμαστε εκεί. Δεν έχει καμία διακοπή», είπε ο Ακάρ όπως μετέδωσε στον ΣΚΑΙ ο Μανώλης Κωστίδης.

Ο υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο για την ΑΟΖ και φυσικά επιτέθηκε στη χώρα μας. «Έχασαν και οι δυο τους. όσο και να θέλετε να έχετε πίσω σας την Ε.Ε., αν θέλετε πάρτε κι όλο τον κόσμο μαζί σας, 2Χ2 δεν κάνει πέντε, 2Χ2 κάνει τέσσερα». nbsp;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *