Ο Πειραιώτης μάγκας της φρεγάτας Λήμνος

14/08/2020: Το όνομα και η φωτογραφία του κυβερνήτη της Φ/Γ “ΛΗΜΝΟΣ”, που κατά τις μη επιβεβαιωμένες ως τώρα (αλλά και μη διαψευδόμενες) από το ΓΕΕΘΑ πληροφορίες “επακούμβησε” την τουρκική φρεγάτα, έγιναν γνωστές από το ίδιο το ΠΝ, που σε ανύποπτο χρόνο έχει φωτογραφία του και βιογραφικό του στην επίσημη ιστοσελίδα του στη “σελίδα” της Φ/Γ “ΛΗΜΝΟΣ”.
Επομένως μόνο εκ του γεγονότος αυτού κάνω χρήση του ονόματός του, που δεν είναι το σημαντικό γι’ αυτό που θέλω να πω.

Ο Αντιπλοίαρχος Ι.Σαλιάρης ΠΝ έχει πατέρα Μυτιληνιό δάσκαλο και μητέρα από τη Σαλαμίνα. Προέρχεται δηλαδή από δύο Ελληνικά νησιά με ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ και ΝΑΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ.
Ο ίδιος, μεγάλωσε στη Σαλαμίνα και εκεί πήγε Σχολείο.
Μεγάλωσε δηλαδή μέσα σε ναυτικό περιβάλλον, με την αρμύρα της θάλασσας στα πόδια του, τον Ναύσταθμο λίγο πιο πέρα, τους ψαράδες να λένε τις θαλασσινές τους ιστορίες στα αυτιά του.
Τρεις ακόμα (τουλάχιστον τόσους ξέρω εγώ) από τους συμμαθητές του στο Σχολείο είναι συνάδελφοί του αξιωματικοί στο ΠΝ, εκ των οποίων δύο κυβερνήτες – Κουλουριώτες και αυτοί – σε άλλες μονάδες του Στόλου μας…
Ο ίδιος είναι γαμπρός διαπρεπούς Κουλουριώτη Ναυάρχου ε.α., αρχηγού (αν θυμάμαι καλώς) της Τάξεώς του.
Τι σημαίνουν πρακτικώς όλα αυτά;
Ο Έλληνας ναυμάχος του 21ου αιώνα, ο Έλληνας πολεμιστής της θάλασσας του 2020 είναι ΑΚΟΜΑ αυτός που:
1)Έχει τη θάλασσα μέσα στο αίμα του.
2)Προέρχεται από ναυτικά ως επί το πλείστον μέρη που μυρίζεται καθημερινά την αρμύρα της.
3)Έχει περάσει από αυτό το υπέροχο Σχολείο δημιουργίας πρωτίστως χαρακτήρων και δευτερευόντως ηγητόρων, τη ΣΝΔ, που έχει τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ τρόπο της να δημιουργεί ακόμα και “εκ του μηδενός”, τον Έλληνα μαχητή της θάλασσας και ηγήτορα, διαχρονικώς.
4)Υπάρχει η οικογενειακή ΠΑΡΑΔΟΣΗ, όπου “ΑΜΕΣ Γ΄ ΕΣΟΜΕΘΑ ΠΟΛΛΩ ΚΑΡΡΟΝΕΣ”!
5)Εδώ και περίπου 2 χρόνια (ίσως και λίγο περισσότερο) έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο της Διοικήσεως Φρεγατών του Αρχηγείου Στόλου, Σχολή Κυβερνητών Φρεγατών, από την οποία περνούν πλέον ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΣ ΟΛΟΙ οι υποψήφιοι για κυβερνήτες, οι οποίοι μετά από θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση μηνών, εξετάζονται από επιτροπή και ανάλογα με τη θέση που λαμβάνουν στο σχολείο, αναλαμβάνουν ή όχι διακυβέρνηση σκάφους. Επομένως τώρα, με λιγότερα πλοία ο στόλος, λιγότερο προσωπικό και περισσότερες αριθμητικά απειλές, στις μεγάλες μονάδες του Στόλου μας πηγαίνουν για κυβερνήτες οι πραγματικά ΑΞΙΟΙ και ο “αφρός” του ΠΝ, κάτι που δεν γινόταν παλαιότερα, όπου περνούσαν από κυβερνήτες υποχρεωτικώς όλοι από κάθε τάξη.

Αν υποθέσουμε ότι το περιστατικό με τη Φ/Γ “ΛΗΜΝΟΣ” είναι αληθινό, και το λέω έτσι αφού ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως, με όλες αυτές τις προαναφερθείσες προϋποθέσεις για μένα είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ λογικό το πως ενήργησε ο κυβερνήτης του σκάφους Αντιπλοίαρχος Σαλλιάρης ΠΝ.
Όταν το Μεμετοπαπόρ πήγε να κάνει “μαγκιές” ο Κουλουριώτης καπετάνιος του έδειξε τι θα πει αποφασιστικότητα και ναυτοσύνη.
Και ενώ το τσογλάνπαπόρ το απομάκρυναν ρυμουλκούμενο από την περιοχή, το δικό μας με ξυσμένο λίγο το χρώμα της πρώρας του, λίγες ώρες αργότερα, συμμετείχε κανονικότατα στην ελληνογαλλική άσκηση, όπου έκανε και τους ελιγμούς του μπροστά στο τεράστιο γαλλικό ελικοπτεροφόρο.

Και σαν τον Αντιπλοίαρχο Σαλιάρη και το πλήρωμά του της Φ/Γ “ΛΗΜΝΟΣ” είναι ΟΛΟΙ στο ΠΝ.
Όχι μόνο σήμερα, αλλά ΑΝΕΚΑΘΕΝ.
Όπως ήταν οι κυβερνήτες και τα πληρώματα της Φ/Γ “ΝΙΚ.ΦΩΚΑΣ”, της Κ/Φ “ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ” και τόσων άλλων μονάδων του στην πολύ πρόσφατη ιστορία μας!
Γιατί το ότι ΕΜΕΙΣ πριν 2500 χρόνια ναυμαχούσαμε και κερδίζαμε τους Πέρσες στα στενά της Σαλαμίνος και ο Ελληνικός Στόλος εξακολουθεί να παραμένει ΑΗΤΤΗΤΟΣ, όπως και να το κάνουμε ΑΥΤΟ έχει μπει στο DNA των ναυτικών μας και δεν αντικαθίσταται με τίποτα!
Σε τελική ανάλυση.
Ας αφήσουμε το προσωπικό των ΕΔ να κάνει τη δουλειά του όπως αυτό ΓΝΩΡΙΖΕΙ καλύτερα από τον καθένα μας και ας φροντίσουμε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ οι υπόλοιποι , με πρώτη την κυβέρνηση (την οποιαδήποτε κυβέρνηση) να τους ενισχύσουμε σε μέσα για την εκπλήρωση της αποστολής τους.

Κύριοι και Κυρίες
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς και…

ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ!!!
του Λ. ΜΠΛΑΒΕΡΗ από το fb

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *