Ερωτηθείς για το πώς αποτιμά σήμερα πλέον την Συμφωνία των Πρεσπών που υπεγράφη προ διετίας, ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επωφελής για τη χώρα και για την περιοχή. Όλος ο πλανήτης ονομάζει τη χώρα Βόρεια Μακεδονία. Η Συμφωνία άλλαξε το παιχνίδι στα Βαλκάνια, σε μια θετική κατεύθυνση. Θα είχαμε πολύ ασταθείς γείτονες αν δεν προχωρούσε».

Σε ότι αφορά τα ελληνο-τουρκικά, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις με την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης. «Φαίνεται ότι αυτή δεν έχει αρχή, μέση και τέλος. Η χώρα πρέπει να αξιοποιήσει τα όποια “παράθυρα” υπάρχουν για διάλογο. Με βάση το διεθνές δίκαιο οφείλουμε να ανοίξουμε δρόμους για την επίλυση των ζητημάτων. Να αξιοποιήσουμε τη θέση μας στην ΕΕ και την ανάγκη της Τουρκίας να αποκτήσει μια οικονομική σχέση με την ΕΕ» τόνισε.

Τέλος, ερωτηθείς για τα τεκταινόμενα στη Γάζα και το Ισραήλ και τις μεγάλες ταραχές στην περιοχή, παρατήρησε: «Το λιντσάρισμα ενός Άραβα από ακραίους Δεξιούς, ήταν η χειρότερη εικόνα σε μια περιοχή συνυφασμένη με την συνύπαρξη. Η ΕΕ και ο διεθνής παράγοντας πρέπει να δράσουν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *