ΥΠΕΞ: σε παραλήρημα η Τουρκία!

 

Με αιχμηρή ανακοίνωση του το ελληνικό ΥΠΕΞ απαντά στην τοποθέτηση του εκπροσώπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών τονίζοντας :Η διεθνής κοινότητα του 21ου αιώνα παρατηρεί έκπληκτη τα παραληρήματα θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού της σημερινής Τουρκίας. Έχουν καταδικαστεί και είναι ανάξια απάντησης, ενώ εκθέτουν διεθνώς όλο και περισσότερο αυτούς που τα εκστομίζουν και τα υποκινούν.

Η Τουρκία

Το τουρκικό ΥΠΕΞ μεταξύ άλλων αναφέρει: Καταδικάζουμε τις αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης και των μελών του κοινοβουλίου και βεβαίως καταδικάζουμε έντονα το κάψιμο της σημαίας μας στη Θεσσαλονίκη.

Τα κακομαθημένα παιδιά της Ευρώπης που δεν μπορούσαν να χωνέψουν το ότι άνοιξε ξανά για προσευχή η Αγιά Σοφιά, δεν έχουν πάρει μάθημα από την Ιστορία αυτά τα ρατσιστικά κεφάλια. Να πρέπει να θυμηθούν όμως τι έπαθαν στο Αιγαίο όσοι δεν έδειξαν σεβασμό στη σημαία μας.

Στη συνέχεια καλεί την Ελλάδα να ξυπνήσει από το όνειρο του Βυζαντίου το οποίο δεν ξυπνά εδώ και 567 χρόνια ενώ κάνει λόγο για τουρκική μειονότητα στη Θράκη και καταπάτηση των δικαιωμάτων τους. Παράλληλα αναφέρει σε αυστηρό ύφος πως η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει μαθήματα εθνικής κυριαρχίας στην Τουρκία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *