ΟΛΠ: Τα επόμενα βήματα του Master PLan

Μπορεί στην Ελλάδα να βρισκόμαστε πλέον σε επίσημους προεκλογικούς ρυθμούς, αλλά οι μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας δεν κατεβάζουν ταχύτητες. Σύμφωνα με πληροφορίες μας μια από αυτές είναι ο ΟΛΠ. Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει δώσει η διοίκηση και ο πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε., κ. YU Zeng Gang μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την υλοποίηση μελετών και έργων που βρίσκονται εντός του master plan. Οι πληροφορίες του pireasnow.gr επιβεβαιώνουν τους σχεδιασμούς που υπάρχουν και είναι εντός του χρονοδιαγράμματος και περιλαμβάνουν την  συγκοινωνιακή μελέτη για το Cruise Terminal, ενώ βρίσκονται σε αναμονή και περιβαλλοντικές μελέτες για άλλα έργα που προβλέπονται στο Master Plan του ΟΛΠ. Το Logistic Center,  όπως όλα δείχνουν πρόκειται να  αναπτυχθεί πλησίον του λιμανιού, αποκλείοντας το σενάριο της δημιουργίας του σε χώρο του Θριασίου. Παράλληλα σταθερή επιλογή παραμένει σε  θέματα που αφορούν τις λειτουργίες του λιμανιού και το επίπεδο εμπλοκής της τοπικής επιχειρηματικής κοινωνίας, με αιχμή τα logistics, τους τροφοεφοδιασμούς, αλλά και τη ναυπηγοεπισκευή.

Να σημειώσουμε ότι στο Προεδρικό Διάταγμα  περιλαμβάνονται μεταξύ αυτών όλες οι προβλέψεις για τη λειτουργία και την περαιτέρω ανάπτυξη του λιμένα, οι λιμενικές ζώνες και υποζώνες, οι χρήσεις γης, οι όροι δόμησης, οι νέες υποχρεωτικές και μη επενδύσεις αλλά και οι περιβαλλοντικές δεσμεύσεις. Η σημαντικότερη περιβαλλοντική δέσμευση που έχει τεθεί, για την πλήρη εφαρμογή του Π.Δ., είναι η απαίτηση εκπόνησης ολοκληρωμένης κυκλοφοριακής μελέτης κατά το στάδιο της περιβαλλοντικής αδειοδότησης των έργων.

Επίσης, το Π.Δ. χωρίζεται σε 3 μέρη. Συγκεκριμένα, το πρώτο περιλαμβάνεται η χωρική οργάνωση και το αναπτυξιακό πρόγραμμα του λιμένα Πειραιά. Το δεύτερο είναι οι κατευθύνσεις και τα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος. Και το τρίτο στο υπόμνημα συμπεριλαμβάνεται το τοπογραφικό διάγραμμα με τους όρους δόμησης και οι χρήσεις γης των ζωνών του λιμένα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *